Aankomst Auckland, door naar Ruakaka - Reisverslag uit Ruakaka, Nieuw Zeeland van Peter en Jenny, Jan en Suzan Stroober en Majoor - WaarBenJij.nu Aankomst Auckland, door naar Ruakaka - Reisverslag uit Ruakaka, Nieuw Zeeland van Peter en Jenny, Jan en Suzan Stroober en Majoor - WaarBenJij.nu

Aankomst Auckland, door naar Ruakaka

Door: Suzan

Blijf op de hoogte en volg Peter en Jenny, Jan en Suzan

03 November 2007 | Nieuw Zeeland, Ruakaka

Donderdag 1 november 2007.
Na een 11 uur lange vlucht (met wat turbulentie) van Hong Kong naar Auckland.
Hier om 13.30 N.Z tijd aangekomen. Weer 5 uur uitgelopen op de Nederlandse tijd dus nu 12 uur voor op ons kikkerlandje.
Met een shuttlebus naar ons hotel in Centrum Auckland. Meteen viel al op hoe vriendelijk iedereen hier is en hoe weids en dun bevolkt het land, zelfs de stad met 1,3 milj. inwoners Auckland oogt relaxed. Het is hier nu voorjaar met bloeiende bloesembomen en plm. 22o en zonnig. Nadat de bagage in het hotel is gedropt gaan we de stad bekijken met als hoogtepunt de 328 mtr. hoge skytower met een geweldig uitzicht over de omgeving. Veel baaien met zeilboten en haventjes. Diverse kleine eilandjes voor de kust. Alles even vriendelijk en rustig. Na het eten bijtijds naar bed omdat de nacht in een vliegtuig door-brengen toch niet zo lekker is als een echt bed.
Vrijdag 2 november.
We worden om 9 uur opgehaald bij het hotel en naar Kea,de camper maatschappij, gebracht waar het nodige papierwerk in orde wordt gemaakt en we in onze campers tekst en uitleg krijgen. De campers zijn volledig ingericht en van alle gemakken voorzien. En dan......op reis. Links rijden en de versnellingspook ook links.
Vooral dat laatste is nogal eens lastig. We hebben met Walkie Talkies onderling contact maar ondanks dat is het even wennen. Jan en ik reden voorop en gingen bij een rotonde linksaf. Peter en Jenny zaten wat verder achter ons dan gedacht en gingen rechtdoor. Na Walkie Talkie contact kwam alles toch nog goed en reden we uit pure vreugde? een extra rondje rotonde. Via een prachtige route
met heuvels, vergezichten en regelmatig de zee in zicht reden we richting Noord
naar onze eerste stop nl. het plaatsje
Ruakaka. Eerst gestopt bij de supermarkt
om een voorraadje in te slaan, zodat we er niet elke dag op uit moeten. Daarna
naar de camp-ground met weer een allerhartelijkste ontvangst. Weer de vraag waar komen jullie vandaan, oh Nederland, is het leuk daar? waarop Jan en Peter antwoordden, NEE het is HIER veel leuker. We hebben een prachtige plaats direct aan de baai met mooi uit-
zicht. Volgens ons vind je dit nergens meer in Europa, uniek. Peter en Jenny maken een fles Champgane open om te toasten op het feit dat ze Opa en Oma gaan worden (van harte gefeliciteerd
Esther en Teije) en we drinken dit op
zittend voor onze campers met invallende schemer. Jenny en ik zorgen voor het avondeten terwijl de mannen bekijken hoe
we de volgende dag gaan rijden. Als Peter zich na het eten hardop afvraagt waar hier de vaatwasser zit antwoord ik "op de bank". De hint wordt volgens mij opzettelijk niet begrepen. Weer niet te laat (hopelijk) lekker slapen in onze campers, ben benieuwd.
Suus.

• 04 November 2007 - 10:29

Paul:

Peter: 'er is geen betere' (geleend van Miele) Goed om te lezen dat jullie het naar je zin hebben; daar doe je het toch allemaal voor. Jammer dat het rendez vou met Alfons mislukte, maar misschien lukt het alsnog. Ze mailden mij, maar hadden geen idee dat jullie in aantocht waren, dus waren gaan vissen!

• 04 November 2007 - 13:21

Boy En Jos:

Hoi globetrotters,

Fijn dat alles zo goed is gegaan!

En Jenny en Peter gefeliciteerd met jullie a.s. opa-omaschap.Het is echt zo leuk als ze zeggen.

Heel veel plezier en geniet ervan! We houden jullie nauwlettend in de gaten.

Liefs Boy en Jos

• 04 November 2007 - 15:58

Hans & Petra:

Het klinkt allemaal perfect! Oma & Opa in spe; Van Harte! Wij volgen jullie op de km. Ieder bericht van jullie bel ik door naar moeder Loes.
    Liefs en een dikke pakkerd! Hans & Peet

• 04 November 2007 - 17:36

Manja:

Wat leuk om jullie foto's en berichten te kunnen bekijken! Ben benieuwd naar de foto's van Nieuw Zeeland.

Dikke kus Manja

• 04 November 2007 - 20:39

Mary En John:

het is nu zondagavond. feyenoord met 2-0 gewonnen. Fijn te lezen/zien dat jullie het goed naar je zin hebben. We gaan vanaf nu elke zondagavond jullie verslagen lezen en met ditjes en datjes op de hoogte houden met nieuws uit het kikkerlandje. Veel plezier de komende week.

• 04 November 2007 - 22:03

Suus En Bas:

Nou hier in zwijndrecht volgen wij jullie ook, hoor! wijhopen dat jullie een mooie reis hebben! Suus wat een lief pakje heb je aan Len gestuurd. Volgende keer schrijven we weer. Liefs van Suus en Bas.

• 05 November 2007 - 07:14

Rene En Marijke:

Wat een geweldige ervaring moet deze reis voor jullie zijn.
    Waar wij nu zijn? In Limburg, ook mooi, hoor.
    Veel plezier en wij kijken uit naar jullie berichten.

Hartelijke groet,

Rene en Marijke

• 05 November 2007 - 16:11

Henny En Aad:

Leuk om jullie verslag te lezen. Niet te enthousiast worden wel terugkomen hoor. Kiwi's zijn ook niet alles. Een hint voor Peter en Jan. Je kan ook borden kopen die kan weggooien.

• 05 November 2007 - 16:11

Biebko:

jullie liggen om deze tijd nog te snurken na al die champagne
    nog enkele uitslagen:ajax-roda 4-2,az-nac 4-0,excelsior-sparta 4-3,heerenveen-psv 2-1,veel plezier nog verder

peet nou mag je eindelijk met oma naar bed. groetjes

• 05 November 2007 - 17:24

Marije:

Lees jullie reisverslag, bofkonten!!!
    Geniet elke dag, groeten
    Marije

• 06 November 2007 - 09:51

Ingrid Smeelen:

Hier een berichtje uit een regenachtig en winderig nederland. Opa en Oma in spe: proficiat!! Wat zien de foto's van Hong Kong er spectaculair uit zeg. Suzan, there you can shop till you drop. Ik blijf jullie volgen en hoop dat de mannen handig worden met de afwaskwast. Heel veel plezier.
    XXX Ingrid

• 06 November 2007 - 10:09

Elsa En Erwin:

Hoi hoi JS en JP,
    Going down under en zo te lezen hebben jullie het helemaal voor mekaar. Geniet van de reis en wij zullen jullie 'op de voet' volgen want we willen alles weten over iedere (spannende) belevenis. Oma en opa in spé, hartelijk gefeliciteerd. We hebben jullie gemist j.l. zondag in de Doelen.

Laatste nieuws; A.F.Th. heeft de Ako prijs gewonnen *** Arnon Grunberg teleurgesteld, ik ook *** bejaarden vaker voor de rechter *** mega moskee voor Londen *** donald duck tijdelijk 3 maanden gratis *** het weer, 11 graden mogelijk met regen.

Veel plezier en tot de volgende keer! E & E.