Lake Tekapo, Akaroa en Christchurch
Door: Peter
Blijf op de hoogte en volg Peter en Jenny, Jan en Suzan
02 December 2007 | Nieuw Zeeland, Christchurch
Vroeg in de morgen vertrokken uit Lake Pukaki. Onderweg genieten wij nog van schitterende uitzichtpunten op het meer. Na ongeveer 1,5 uur komen wij aan bij Lake Tekapo. Vlakbij de camping waar wij deze nacht zullen staan gaan de stoeltjes en tafel naar buiten en drinken wij koffie aan het meer. De plaatselijke camping ligt aan het meer en biedt mooie uitzichten over het meer en omliggende bergen. Op de camping worden wij ontvangen door Aziaten. Na ons te hebben geïnstalleerd gaan wij met een camper naar het dorp wat overigens op loopafstand blijkt te liggen. In het dorp worden wat bootschappen gedaan. Geld pinnen blijkt niet mogelijk. Wat opvalt is dat alle winkels en restaurants net als de camping door Aziaten worden gerund. De middag wordt gebruikt om wat te lezen en in de zon te zitten. Aan het eind van de middag wordt nog een wandeling gemaakt langs het meer.
Heel bijzonder zijn de wolken hier. Je ziet een totaal blauwe lucht met bergen die besneuwde toppen lijken te hebben. Dit is echter geen sneeuw, maar het zijn wolken die bij de bergtoppen beginnen en langzaam langs de berg omlaag zakken
Vrijdag 30 november 2007
Na het ontbijt eerst even langs het dorp om wat te internetten en koffie te drinken. Vervolgens gaan wij op weg richting Christchurch. Wij hebben in ons schema opgenomen om niet al te ver van Christchurch aan de kust van de Pacific te gaan staan om vervolgens de volgende dag door te rijden naar Christchurch waar wij zondag 2 december de camper moeten inleveren. Als locatie is onze keus gevallen op het plaatsje Akaroa waar wij 1 nacht zullen staan om vervolgens zaterdag door te rijden naar Christchurch waar zondag 2 december de camper moet worden ingeleverd. Omdat wij verwachten dat de camping uitzicht op de baai zal hebben worden onderweg telefonisch 2 plaatsen gereserveerd met als voorkeur bayview. Later blijkt dat dit besluit heel verstandig was. Na een tocht door heuvelachtig landschap komen wij nabij de kust in een laagvlakte waar de highway 1 (gewoon 2 baans) ligt richting Christchurch. Bij het plaatsje Selwyn verlaten wij de highway om binnendoor richting Banks Peninsula (schiereiland) te rijden. Vooral het laatste stuk voert ons via een spectaculaire weg met klimmen en dalen, veel haarspeldbochten met steile hellingen. Wij worden weer getrakteerd op geweldige uitzichten. Aangekomen bij de baai die Akaroa Harbour heet rijden wij via een bochtige weg met steile hellingen naar het plaatsje Akaroa. Niet ver voor het plaatsje op een hellende weg zien wij in een bocht het bordje camping dat wij gaan volgen. Ons vermoeden blijkt juist. De camping ligt op een helling met een zeer mooi uitzicht op de baai. Onze telefonische reservering levert ons 2 plaatsen op de 1e rij op met inderdaad onbelemmerd bayview. Het is hier weer schitterend. Gezien de geweldige ligging wordt na overleg besloten om hier 2 nachten te blijven en om zondagmorgen in alle vroegte de laatste 105 kilometer naar Christchurch te rijden. Vanaf de camping is een stijl voetpad met trappen welke rechtstreeks naar het plaatsje Akaroa gaat. Wij nemen het pad en komen in het schattige plaatsje aan. Het plaatsje is ooit gesticht door Franse kolonisten waarvan de invloeden nog duidelijk herkenbaar zijn. Wij vinden dit plaatsje net als Russell op het Noorder Eiland een van de leukste plaatsjes van NZ. Wij lopen het plaatsje door en besluiten om zaterdag in ieder geval het plaatsje nogmaals te bezoeken en beter te verkennen.
Zaterdag 1 december 2007
Het gordijntje van de camper open en weer een fantastisch uitzicht over de zonovergoten baai. Het is zomer en er kan buiten worden ontbeten. Om 11.00 uur dalen wij via het steile pad af naar Akaroa. Het is zaterdag en dat betekent behoorlijk wat bedrijvigheid. Wij kijken naar bowlende mannen op een helgroen tapijt. De dames nemen de tijd om de leuke winkeltjes goed te bekijken. Er blijkt nog een mogelijkheid om een wildlifecruise te maken in de baai en monding in de Pacific. Het is vrijwel zeker dat er dolfijnen kunnen worden gezien en verder weer zeerobben en/of
-leeuwen en pinguïns en allerlei vogels. Suzan, Jenny en Peter besluiten om de 2 uur durende cruise te maken. Eerst wordt de lunch gebruikt op een leuk terras aan de boulevard. Jan besluit andere dingen te gaan doen en zal ons na afloop van de rondvaart opwachten. De boottocht op zich is zeker niet te vergelijken met onze tocht door de Sound maar wij zien wel een aantal keren dolfijnen en zeeleeuwen. De hier voorkomende dolfijn is een klein soort nl de hector dolfijn. Terug naar de camping het steile pad op. Er blijkt weer hoe snel het weer hier om kan slaan na een zonnige dag worden we getrakteerd op een forse regenbui. Vroeg naar bed want morgen vroeg op. De camper moet i.v.m. de zondag voor 13.00 ingeleverd worden. Ik denk dat ik voor ons allen spreek als ik zeg dat we Nieuw Zeeland met enige pijn in ons hart zullen verlaten. Het heeft op ons een geweldige indruk gemaakt.
2 december 2007
Na het inleveren van de camper op 2 december gaan wij Christchurch nog verkennen. Onze vlucht naar Fiji staat pas gepland om 23.30 uur. Wij zijn om ca. 12.00 klaar bij KEA Campers die ons vervolgens naar het vliegveld brengen waar wij onze bagage opslaan. Wij nemen de bus naar het centrum van Chrischurch waar het redelijk druk is voor de optocht welke om 14.00 uur zal beginnen. De kerstman zal worden ingeluid. Een bonte stoet van praalwagens trekt voorbij. Wij houden het een uur vol en gaan dan het centrum verkennen. De stad is vriendelijk en heeft vele mooie winkels die helaas voor Jan en mij allemaal open zijn. Aan het einde van de middag drinken en eten wij wat in een Engelse pub waar wij weer een leuk contact leggen met een stel Engelsen. Na het eten terug naar de luchthaven. Het is waarschijnlijk dat de internet mogelijkheden op Fiji zeer beperkt zijn, zeker op het kleine eiland waar wij zullen verblijven. Wij maken een verslag met foto’s van ons verblijf in Fiji en zullen dit zodra het kan op het net plaatsen.
Peter
02 December 2007 - 10:33
Rene En Marijke:
Wat vroeg jij aan de kerstman, Jenny? -
02 December 2007 - 14:14
Monique En Fons :
We zijn weer een week verder. Het weer is hier troosteloos en daarom genieten we extra van jullie mooie plaatjes. Nog veel plezier en welverdiende rust op de Fiji.
Liefs van Moon en Fons -
02 December 2007 - 20:35
John En Mary:
Het is zondagavond, dus tijd om jullie geweldige verslagen te lezen en de foto's te bekijken. Wat zijn de foto's fantastisch, dat is oprecht smullen. Nog even voor de mannen F'noord-Heracles 6-0. Groetjes van John en Mary. -
03 December 2007 - 07:57
Daan:
Wat jammer dat het er bijna op zit, ik heb genoten van jullie foto's en verslagen, toch bijzonder, jullie nog daar en hier al de foto's.
XXXXX -
03 December 2007 - 13:34
Biebko:
wat een mooie plaatjes weer,hoe zit het met peters look out right??.
ajax-nac 1-3
twente-az 2-1
utrecht-sparta 7-1
willem 2-excelsior 6-0
loting
ek:nederland,italie,frankrijk,roemenie
groetjes en nog een fijne reis -
03 December 2007 - 18:08
Jan:
Wederom groetjes uit hellevoet.
Ziet er nog steeds mooin uit en het blijft leuk jullie op deze manier te volgen
En het regent hier jonge honden dus geen golf.
Nog veel plezier en tot ziens Jan -
04 December 2007 - 15:59
Suuskees:
weer genoten van het mooie verhaal. veel plezier voor jullie allemaal Suus